In de regio van onze zijnsplek Z'amora in Portugal is er weinig water, er is zelfs heel veel vuur in de vorm van vele bosbranden in de zomer. Voor ons gevoel is de aarde op dit moment uit balans in de Vrouwelijke en Mannelijke energie. Maar samen kunnen we haar herstellen door heel veel liefde aan het territorium te geven door met onze handen te werken, door haar aan te raken met zachtheid, door de waterwegen en waterbronnen schoon te maken om zo het water uit te nodigen weer te gaan stromen, waar ruim 40 jaar geen water heeft gestroomd.

 

Water is niet vanzelfsprekend op Z'amora, er zijn drie kleine Waterbronnen, geen aansluiting op het net, drinkwater moeten we 7 km verderop halen in een put bij het dorp, wassen en zwemmen kunnen we verderop in een rivier bij de buren. Hierdoor zijn we juist enorm dankbaar voor het weinige water wat er wel is en gaan we er spaarzaam mee om.

 

De komende jaren willen wij samen met jullie de wateren herstellen op het land, want water hebben we nodig om van het land weer een groene oase te kunnen maken, fauna en flora in balans brengend. De olijven en druiven die er zijn kunnen oogsten in overvloed, nieuwe fruitbomen en heel veel kruiden en planten aanplanten, zodat er weer bijen, vlinders, reptielen etc terug kunnen keren. 

 

In september 2021 liet het land ons voelen in een visioen dat er een water tempel mag komen in de kleinste ruïne naast de vrouwelijke bron op het land. Een water tempel om ons te verbinden met elkaar, het water in onszelf en de wateren wereldwijd. Het zal een kleine tempel worden waarin we het water eren, waar er een waterornament zal zijn en een klein altaar. 

 

Mocht je hieraan bij willen dragen dan is een donatie zeer welkom, of in de materiële vorm van kristallen, schelpen en parels voor de wanden, ook zeemeerminnen of andere godinnen beelden zijn zeer welkom.