In de regio van onze zijnsplek Z'amora in Portugal is er weinig water, er is zelfs heel veel vuur in de vorm van vele bosbranden in de zomer. Voor ons gevoel is de aarde op dit moment uit balans in de Vrouwelijke en Mannelijke energie. Maar samen kunnen we haar herstellen door heel veel liefde aan het territorium te geven door met onze handen te werken, door haar aan te raken met zachtheid, door de waterwegen en waterbronnen ieder jaar schoon te maken om zo het water uit te nodigen weer te gaan stromen, waar ruim 40 jaar geen water heeft gestroomd.

 

In september 2021 liet het land ons zien in een visioen dat er een water-tempel mag komen in de kleinste ruïne naast de vrouwelijke bron op het land. Een water-tempel om ons te verbinden met elkaar, het water in onszelf en de wateren wereldwijd. Het zal een kleine tempel worden waarin we het water eren en waar je in stilte kan Zijn.

 

Water is niet vanzelfsprekend op Z'amora, er zijn drie kleine Waterbronnen, drinkwater halen we 7 km verderop in een put bij het dorp, zwemmen kunnen we verderop in een rivier bij de buren of bij het strandje op 3 km afstand. Hierdoor zijn we juist enorm dankbaar voor het weinige water wat er wel is en gaan we er spaarzaam mee om.

 

De komende jaren willen wij samen met jullie de wateren herstellen op het land, want water hebben we nodig om van het land weer een groene oase te kunnen maken, fauna en flora in balans brengend. De olijven en druiven die er zijn kunnen oogsten in overvloed, nieuwe fruitbomen en heel veel kruiden en planten aanplanten, zodat er weer bijen, vlinders, reptielen etc terug kunnen keren. in maart 2024 wordt de waterput geboord, er zit veel water in de berg volgens de wichelroede loper, het water heeft zich diep in de aarde terug getrokken. Daarna kunnen we een irrigatiesysteem aanleggen voor het aanplanten en irrigeren van de terrassen